Průzkumníci v knihovně

08.11.2015 11:24

V pátek 6. listopadu jsme navštívili knihovnu v Chrasti. Přivítala nás paní knihovnice a informovala nás o tom, jak to chodí v knihově, jak kniha vzniká, jak se dostane do knihovny a jak se v knihovně o knihu starají. Potom nám p. knihovnice ukázala, jak to udělat, aby se z nás stal čtenář knih této knihovny - zaregistrovala paní učitelku a vystavila jí průkazku. Také jsme viděli, jak se obalují knihy. My jsme za to paní knihovnici prozradili, jak správně zacházet s knihou, aby nám vydržela co nejdéle a mohla potěšit i další čtenáře.

Pak jsme prošli knihovnu, abychom věděli, kde najdeme naučnou literaturu, kde je literatura vhodná pro malé čtenáře atd. Následně jsme si mohli vybrat knihu, která nás zaujala a do této knihy jsme mohli nahlédnout. Někdo si vybral jednu knihu, se kterou pracoval po celou dobu návštěvy knihovny. Někdo si prohlížel a prozkoumal knížek více.

Paní učitelka si pro nás připravila pracovní listy a prožili jsme další Dílnu čtení. Každý pracoval s knihou, kterou si vybral. Mnozí z nás si našli místečko na tiché čtení mezi regály knihovny, paní učitelka tentokrát nečetla, protože nás fotografovala. Po Dílně čtení jsme se rozloučili s paní knihovnicí a přemístili jsme se do cukrárny, kde jsme se sladce odměnili.

Cestou do Rosic jsme řešili úkoly, u rybníka jsme krmili kachny a trochu jsme si pohráli s napadaným listím. Celé dopoledne jsme si užili.

Výsledky ankety:

Návštěva knihovny se mi:                       LÍBILA - 17                       NELÍBILA - 0

Návštěvu knihovny bych zopakovat:        CHTĚL/A - 15                    NECHTĚL/A - 1

Návštěvy v knihovně se zúčastnilo 21 průzkumníků.

Na otázky odpovědělo 17 průzkumníků. 4 průzkumníci dokončí hodnocení v pondělí.

Smajlíka nebo hvězdičku podtrženou do ankety dopsali: T. Brychta, D. Dušková, A. Piňosová, 

Někteří dopsali pár slov k hodnocení celé akce:

Chtěla bych si to zopakovat. (P. Šimunková)

Líbilo se mi to. (M. Procházková)

Akce se mi moc líbila. Jednička dvakrát podtržená s hvězdičkou. (A. Piňosová)

 

—————

Zpět