Opět v knihovně

12.03.2016 11:17

Za Karlem IV.

  V pátek 4. března jsme se společně s žáky 6. třídy vydali do knihovny v Chrudimi. Zde nás přivítala paní knihovnice, která si pro nás připravila besedu o Karlu IV. Poslouchali jsme čtený text, pracovali jsme ve skupinách, vzájemně jsme se učili a sdíleli, vyhledávali jsme informace a vyzkoušeli jsme si dramatizaci. 

  Bylo příjemné vidět, že někteří třeťáci si pamatují spoustu informací o Karlu IV. a aktivně se zapojují do diskuze. Jiní zase překvapili tím, jak dokázali spolupracovat ve smíšených skupinách a v krátkých časových limitech vyhledat informace a zapsat je do myšlenkové mapy. Hodinový program utekl velmi, velmi rychle a nezbývalo, než poděkovat a rozloučit se. 

 

Dílna čtení mezi regály

    Po besedě o Karlu IV. jsme se přesunuli do oddělení pro malé čtenáře, dali jsme si svačinku a pak jsme si prožili další zajímavou dílnu čtení. Nejprve jsme si procházeli vystavené knihy, následně jsme si jednu knihu vybrali a s ní jsme pracovali. Po celou dobu čtení, sdílení i zápisu do pracovního listu jsme byli potichoučku, takže jsme nerušili ostatní návštěvníky knihovny. 

   Celá akce se nám líbila a už se těšíme na další.

—————

Zpět