Halloween od rána do rána

08.11.2015 01:03

Na přání žáků jsme si uspořádali projektový den s odpoledním tvořením a posezením s rodiči. A celý den jsme zakončili Halloweenskou nocí - spaním ve škole. 

Tak tedy, v úterý 27. října dopoledne jsme měli výuku zaměřenou na Halloween - tabulka tvrzení, spojovačky, rébusy, početní omalovánky, pětilístek atd. Po vyučování jsme se na chvíli rozběhli domů, ale jen proto, abychom dobalili poslední důležité věci na odpoledne a noc a hybaj zpět do školy.

Odpolední program jsme zahájili stylově. U vchodových dveří čekala na příchozí čarodějnice a kovboj, ve třídě zněla tajemná hudba a hořely svíčky. Pak jsme se pustili do práce, čekala nás společná Dílna čtení. Ale abychom mohli číst a splnit zadaný úkol, museli jsme nejprve zopakovat, co to jsou lidské vlastnosti, jaké vlastnosti známe a následně jsme některé vlastnosti dělili podle toho, zda jsou kladné či záporné. Třídění vlastností jsme dělali ve spolupráci s rodiči a bylo to fajn, bavilo nás to. Po společné kontrole, jsme se sešli v komunitním kruhu. Paní učitelka zadala úkol, rozdala pracovní listy, hodnocení a přečetla čtenářům, jak úkol vypracovala ona. Ještě vysvětlila rodičům, jak se mají hodnotit a my jsme jim řekli, jaká máme při čtení pravidla. Pak už jsme četli, vypracovali úkol, sdíleli a hodnotili. 

Po Dílně čtení bylo posezení u kávy, čaje. Některé maminky, babičky napekly opravdu báječné kousky, takže jsme mohli ochutnávat a vychutnávat si ty skvělé chutě. A protože čas pokročil a venku už se stmívalo, začali jsme vyrábět světýlka. Někdo z dýní, někdo ze skleniček. Po práci nás čekalo loučení. Maminky, tatínky, sourozence jsme poslali domů a škola byla naše. Rychle poklidit třídu, dát večeři, připravit pelíšky a jít spát. Cože, spát!! No to snad ne! 

Samozřejmě, že ne. Ozval se školní Dušík a dobrodružná cesta školou začala. Dopis za dopisem, úkol za úkolem, Dušík nás posílal do jídelny, do sklepa, ke družině, do temné chodby v prvním patře. Za každý splněný úkol jsme dostávali odměny, ze kterých jsme po návratu do třídy vyrobili Strašidláky. Cesta byla dlouhá, někteří už byli unavení, ale stálo to za to. Na konci cesty jsme našli poklad. 

A teď už vážně do hajan. Dobrou noc.

Ale spaní se opět odložilo, ještě nás čekala jedna cesta. Tahle byla kratší, ale strašidelnější. Každý z nás musí jít "po svíčkách" a na konci se podepsat u pana KOSTLIVCE huááááá... Prošel každý, někdo s menším, někdo s větším strachem, ale PROŠLI JSME!!!!

Teď už půjdeme opravdu spát - příprava na spaní, čtení pohádky za svitu malých světýlek (četla Aneta) a pak už: "Dobrou noc!"

Poznámka: Někteří nespavci usnuli až ve 3.30hod. První ranní ptáčata vstávala v 5:30hod. 

                                                                                                                                                Složeno z postřehů žáků a paní učitelky

Poděkování

Milí žáčci, dali jste mi návrh na uskutečnění úžasné akce - Halloweenské noci. Někteří jste se podíleli na její přípravě tím, že jste sdíleli, co by se vám líbilo, nebo jste přípravili nějaké pomůcky (např. podpisový arch od Veroniky). Děkuji

Děkuji všem rodičům, kteří si udělali čas a zúčastnili se naší školní akce. Velice mě potěšilo, že jste se zapojili do jednotlivých aktivit a já jsem měla možnost pozorovat, jak s dětmi spolupracujete a vzájemně si pomáháte. Jsem ráda, že se někteří z Vás zapojili do dílny čtení a z reakcí dětí vím, že se jim to také líbilo. Děkuji za přípravu dobrůtek pro děti a za zpětné vazby, které jste mi poslali. Díky nim mám pocit, že tyto akce mají smysl a pro Vás i Vaše děti jsou přínosem.

Můj velký dík patří mým pomocníkům, kteří mi pomáhali s realizací celé akce a ve chvílích, kdy mi nesloužil hlas mě zastoupili. Děkuji tedy panu Duškovi, Marušce a Anetce.

Přeji krásné dny a těším se na další akci.

Broňa Rabasová

 

—————

Zpět