Dopravní výchova v naší třídě

07.11.2015 23:18

Ve středu 7. října jsme si užívali výuku v učebně s interaktivní tabulí. Pracovali jsme ve skupinách, řešili jsme různé dopravní situace, seznamovali jsme se s pravidly silničního provozu - chodec, cyklista. 

Některé skupiny za pomoci paní učitelky vyvozovaly odpovědi na všetečné otázky a vypracovávaly úkoly do pracovních listů. Další skupiny kreslily dopravní značky a semafory. Jedna skupina pracovala na interaktivní tabuli. Po určitém časovém limitu jsme se vystřídali, takže si každý vyzkoušel všechny činnosti. Největší úspěch však slavila interaktivní tabule, pracovali jsme s programem na stránkách Skodahrou.cz a bylo to bezva.

Složeno z názorů žáků třetí třídy.

Doslov paní učitelky: Osobně si myslím, že dopravní výchova a vzdělávání našich dětí v tomto směru je velmi důležité. Znát a umět znamená předcházet nebezpečným situacím. Opravdu velice moc mě potěšilo, když mi děti oznamovaly, že si doma hrají na stránkách Skodahrou a procházejí si stránky Besipu. A když dodaly, že je to moc baví, tak to byla pro mě super zpráva :-)   Vaše Broňa Rabasová

—————

Zpět